Новости

У Програмі медичних гарантій збільшено тариф на медичні послуги з реабілітації

10.03.2021

На медичну реабілітацію у бюджеті Програми медичних гарантій-2021 передбачено понад 1,8 мільярда гривень. З 1 квітня тариф становитиме 7 тисяч 729 гривень.

У Програмі медичних гарантій медичну реабілітацію виділили в окремий напрям. І вперше передбачили на цей вид допомоги окремий бюджет. Ця медична послуга покликана допомогти людині у відновленні порушених чи втрачених фізичних навичок, та пристосуватися до нових умов життя після лікування.

На медичну реабілітацію у бюджеті Програми медичних гарантій-2021 передбачено понад 1,8 мільярда гривень.

Тариф на медичну реабілітацію у Програмі медичних гарантій на цей рік збільшено на 1 175 гривень. З 1 квітня він становитиме 7 тисяч 729 гривень. Тариф визначається як глобальна ставка на місяць, яка враховує кількість пацієнтів, яким була надана відповідна медична допомога у минулому році. Через карантинні обмеження у 2020 році і, відповідно, зменшення кількості пацієнтів, до тарифу застосовуватиметься коригувальний коефіцієнт.

Медичну послугу з реабілітації при захворюваннях у підгострому та відновному періодах пацієнти можуть отримати за трьома пакетами у 249 медичних закладах, 4 з яких приватні.

Зокрема, 212 медзакладів надають послуги з медичної реабілітації пацієнтам із ураженням нервової системи. 223 медзаклади надають такі послуги пацієнтам з ураженням опорно-рухового апарату. Немовлятам, які народилися передчасно, або з різними захворюваннями, впродовж перших трьох років життя надають медичну реабілітацію в 63 медзакладах.

Станом на сьогодні, НСЗУ виплатила медзакладам понад 1 мільярд 400 мільйонів гривень за надання пацієнтам послуг з медичної реабілітації.

Більше читайте на сайті НСЗУ за посиланням.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи