Новости

На яку пенсію можна сподіватися в Україні, якщо людина роками працювала в Польщі?

03.03.2021

На питання громадян  відповідає заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Наталія Білозуб.

Чи враховуються громадянам періоди роботи за кордоном?

Відповідно до статті 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон) починаючи з 1 січня 2018 року право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 60 років мають особи за наявності страхового стажу з 1 січня 2021 року по 31 грудня 2021 року – не менше 28 років.

Жінки, які народилися у період з 1 квітня 1961 року по 31 грудня 1961 року, мають право на пенсію за віком за наявності відповідного страхового стажу в 60 років.

У разі відсутності, починаючи з 1 січня 2018 року, страхового стажу, передбаченого частиною першою цієї статті, право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 63 роки мають особи за наявності страхового стажу з 1 січня 2024 року по 31 грудня 2024 року – від 21 до 31 року.
У разі відсутності, починаючи з 1 січня 2019 року, страхового стажу, передбаченого частинами першою і другою цієї статті, право на призначення пенсії за віком мають особи після досягнення віку 65 років за наявності страхового стажу з 1 січня 2026 року по 31 грудня 2026 року – від 15 до 23 років.

Відповідно до статті 28 Закону мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у жінок 30 років страхового стажу встановлюється в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом.
За наявності страхового стажу меншої тривалості, ніж передбачено абзацом першим частини першої цієї статті, мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється у розмірі, пропорційному до наявного страхового стажу, виходячи з прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом.

Відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 26.03.2008 №265 установлено, зокрема, що у разі коли щомісячний розмір пенсійних виплат не досягає прожиткового мінімуму, встановленого законом для осіб, які втратили працездатність, таким особам надається щомісячна державна адресна допомога у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2021 рік” прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність становить: з 1 січня 1769, 00 грн, з 1 липня 1854,00 грн, з 1 грудня 1934,00 грн.

 

Угода між Україною і Республікою Польща «Про соціальне забезпечення» від 18 травня 2012 року набула чинності з 1 січня 2014 року. Чи враховується польський трудовий стаж до початку дії цієї угоди, тобто до 2014-го року?

Угода діє на пропорційній основі. Кожна країна призначає пенсію згідно зі своїм законодавством і тільки за страховий стаж набутий на її території. Водночас кожна з країн зараховує свій стаж за умови, якщо ці періоди не збігаються і не перетинаються.

Якщо страхового стажу, набутого в Україні, не вистачає (відповідно до частини першої статті 26 Закону), то відповідно до положень Угоди можна врахувати в необхідному обсязі страховий стаж набутий у Польщі. Для визначення права на пенсію буде підсумовано страховий стаж, набутий в обох державах. При цьому до страхового стажу набутого у Польщі зараховуються періоди роботи, як до початку дії Угоди (до 01.01.2014) так і після. Однак при цьому буде нараховано пенсію тільки за український стаж і буде враховано лише заробітна плата отримана в Україні. Польській стаж і зарплата до уваги не буде братися.

Ситуація: жінка має страховий стаж 20 років в Україні. 2-го квітня 2021 року їй виповнюється 60 років. Останні 10 років вона працювала в Польщі на сезонних роботах, – тобто 6 місяців знаходилась в Україні, 6 – в Польщі. Трудові відносини з роботодавцями оформлювала шляхом укладення трудових договорів (umowa o pracę) та договорів підряду (umowa zlecenia). Як їй будуть нараховувати пенсію?

Якщо враховувати вищезазначену ситуацію, коли жінка має 20 років страхового стажу в Україні та 10 років страхового стажу в Польщі, то на першому етапі підраховується теоретичний розмір пенсії. Тобто спочатку розраховується розмір її пенсії так, наче вона весь час працювала в Україні. Для визначення розміру пенсії враховується лише заробітна плата, отримана відповідно до законодавства України та з якої сплачені внески відповідно до цього законодавства.

На другому етапі на основі теоретичного розміру визначається дійсний розмір пенсії на підставі пропорційного страхового стажу набутого в Україні до суми загального набутого страхового стажу, тобто розрахована пенсія множиться на 20 (стаж в Україні) і ділиться на 30 (загальний стаж).

Щоб підтвердити страховий стаж, набутий на території Польщі, необхідно звернутися до відповідного відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Пенсійного фонду України з документами, що підтверджують факт роботи в Польщі. Також необхідно надати копії та оригінали: паспорту громадянина України, закордонного паспорту, ідентифікаційного номеру в Україні та Польщі (якщо є) та документи щодо підтвердження страхового стажу в Україні. На підставі цих документів фахівці Пенсійного фонду заповнюють відповідні формуляри і відправляються у Польщу для підтвердження. Після того, як із Республіки Польща надійде підтвердження, стаж буде зараховано.

Для порушення клопотання про призначення пенсії у Республіці Польща потрібно звертатися до відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) Пенсійного фонду України для подальшого направлення документів до Польщі. Повний перелік необхідних документів нададуть в органах Пенсійного фонду України, але обов’язково мають бути документи, що підтверджують факт роботи в Польщі.

Питання про призначення пенсії за страховий стаж набутий на території Польщі розглядається органами соціального забезпечення Польщі за її законодавством. Це означає, що Україна призначає і виплачує пенсію за свою частину стажу, а Польща – за свою. І залежно від того, на території якої країни проживає пенсіонер, інша країна переказує йому пенсію на його банківський рахунок. Тобто якщо пенсіонер проживає в Україні, то кошти один раз на квартал йому переказує Польська Республіка у своїй національній валюті – злотих, а органи Фонду України виплачують їх у гривнях згідно з курсом на день виплати.

Звертатися з заявою за підтвердженням страхового стажу набутого у Польщі та інших країнах, з якими укладено угоди, рекомендується за шість місяців до досягнення пенсійного віку в Україні, а за призначенням пенсії у відповідних країнах – за шість місяців до виникнення права на пенсію у даній країні. Всі запити робляться безкоштовно.

Дізнатися про свій страховий стаж у Республіці Польща громадянин може звернувшись до органів соціального забезпечення Польщі.

Аналогічний принцип обчислення пенсій з усіма країнами ЕС, з якими укладено Угоди, що базуються на пропорційному принципі.
Угоди з країнами колишнього Радянського Союзу (нинішнього СНД) укладено за територіальним принципом. Територіальний принцип передбачає , що стаж, якого людина набула, працюючи в цих країнах, зараховують і в Україні.

Чи є якийсь мінімальний стаж для отримання «соціальної пенсії», якщо є, то який вид допомоги може отримувати людина, яка взагалі не має ніякого трудового стажу?

Згідно з Положенням про Пенсійний фонд України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.2014 № 280, Пенсійний фонд України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України, що реалізує державну політику з питань пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню (реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, далі ‒ РЗО).

Згідно зі статтею 24 Закону страховий стаж – це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Мінімальний страховий внесок ‒ сума коштів, що визначається розрахунково як добуток розміру мінімальної заробітної плати і розміру єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, встановлених законом, на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід).

Обчислення страхового стажу з 01.01.2004 здійснюється за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку.

Страховий стаж обчислюється в місяцях. Неповний місяць роботи, якщо застрахована особа підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків є не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

Якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків є меншою, ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови здійснення в порядку, визначеному правлінням Пенсійного фонду, відповідної доплати до суми страхових внесків таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

Порядок здійснення доплати до мінімального страхового внеску визначено розділом 15 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р. № 21-1.

Якщо, за даними РЗО, у особи наявні неповні місяці страхового стажу з 2004 по 2014 роки ( що відображено у довідці про застраховану особу за формою ОК-5 ), відповідно до частини 3 статті 24 Закону, є можливість здійснити доплату до суми страхових внесків з метою зарахування неповних місяців як повних місяців до необхідного страхового стажу.

Якщо у особи були періоди, коли вона не належала до категорії застрахованих осіб (не працювала або працювала не офіційно) та не брала участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, особа має право на добровільну участь у системі загальнообов’язкового соціального страхування.

Добровільна сплата єдиного внеску визначена статтею 10 Закону України від 8 липня 2010 року №2464-VI “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” ( далі – Закон №2464 ).

Зазначеною статтею встановлено, що платниками, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску, є: особи, які досягли 16-річного віку та не перебувають у трудових відносинах з роботодавцями, визначеними пунктом 1 частини першої статті 4, та не належать до платників єдиного внеску, визначених пунктами 4, 5 та 51 частини першої статті 4 Закону № 2464, – на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до частини 5 статті 10 Закону № 2464 договором про добровільну участь може бути передбачена одноразова сплата єдиного внеску за попередні періоди, в яких особа не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню (у тому числі за період з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року). При цьому сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2.

Визначити періоди, у яких особа не була застрахованою, або мала неповні місяці страхового стажу, а також отримати розрахунок суми доплати до мінімального страхового внеску можна, звернувшись для цього до одного із сервісних центрів Головного управління ( при цьому при собі необхідно мати паспорт та довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків ).

Для вирішення питання добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування особі необхідно звернутись з відповідною заявою до податкового органу за місцем проживання.

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи