Новости

Приведення назви посади у відповідність до класифікатора професій. Як це зробити?

03.03.2021

Фахівці ПФУ у Вінницькій області звертають увагу, назва посади працівника має звучати однаково в трудовій книжці (наказі про прийняття на роботу), трудовому договорі (контракті), штатному розписі, кадрових документах тощо. Якщо виявлено розбіжності, назву посади або професії необхідно привести у відповідність до Класифікатора професій ДК 003:2010. Дана процедура може проводитись без змін в організації виробництва і праці. Достатньо лише видати відповідний наказ та на його підставі внести зміни до штатного розпису, трудової книжки працівника, що обіймає цю посаду, посадової інструкції та доповнення до особового листка з обліку.

Помилковою є думка, що у разі, якщо посада, на якій працював працівник, не відповідає Класифікатору професій, то у такого працівника можуть виникнути проблеми під час оформлення пенсії. Для призначення пенсії важливим є страховий стаж працівника. Він формується за рахунок сплати страхових внесків, незалежно від посади, яку займає працівник. Проблеми можуть бути лише у разі, якщо працівник мав право на пільгове пенсійне забезпечення, але прийняття на «неправильну посаду» позбавило його такого права. У цьому випадку однозначно потрібно виправлятися.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи