Новости

Для туроператорів скасовані граничні строки розрахунків у сфері ЗЕД

19.02.2021

Національний банк постановою від 11.02.2021 № 17 (далі – Постанова № 17) вніс зміни до постанови Правління НБУ від 14 травня 2019 року № 67 “Про встановлення винятків та (або) особливостей запровадження граничних строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів і внесення змін до деяких нормативно-правових актів” (далі – Постанова № 67), доповнивши перелік операцій з експорту та імпорту товарів, на які не поширюються граничні строки розрахунків у сфері ЗЕД.

Так, зокрема, граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів (365 календарних днів), встановлені у п. 21 розд. II Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті, затвердженого постановою Правління НБУ від 02.01.2019 року № 5, не поширюються на туристичні продукти (послуги), що імпортуються відповідно до зовнішньоекономічних договорів (контрактів) у туристичній галузі, – операції з постачання, реалізації (продажу) туристичними операторами туристичних продуктів (послуг) нерезидентів

Також  встановлено, що з дня набрання чинності Постанови № 17, граничні строки розрахунків за операціями з імпорту товарів не поширюються на вищезазначені операції, незалежно від дня здійснення таких операцій.

Банки завершують здійснення валютного нагляду за дотриманням резидентами граничних строків розрахунків за відповідними операціями у день набрання чинності Постановою № 17 .

Постанова  № 17 набирає чинності з 22 лютого 2021 року.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи