Новости

Після повідомлення працівників у соцмережі Держпраці може прийти з перевіркою

05.02.2021

Останнім часом у групі міської спільноти у відомій соціальній мережі стали з’являтися публікації застережувального змісту. Писали молоді краяни, котрі працювали в одному із закладів харчування у центрі Ужгорода. З їхніх слів, власниця кафе, практикує приймати людей на роботу без укладання трудових договорів і звільняти без виплати заробітної плати після проходження ними нібито кількаденного стажування. Тож ошукані працівники вирішили, знеславити підприємницю, провчивши її у такий спосіб. Про це повідомили в ГУ Держпраці у Закарпатській області.

Ця інформація не пройшла повз увагу посадовців відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області.  Аби перевірити викладені у публікації факти,  в Управлінні Держпраці був виданий наказ на проведення у вказаному кафе інспекційного відвідування, згідно з Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого відповідною постановою Кабміну.

На момент проведення контрольного заходу у закладі харчування виявлено трьох працівниць: дві офіціантки і посудомийниця, котрі повідомили інспекторам праці, що проходять стажування, жодних офіційних документів не підписували. Сама ж власниця кафе спершу намагалася переконати представників Управління Держпраці, буцімто торговельної діяльності із залученням найманої праці не здійснює, а в кафе на підставі укладеного  договору «господарює» інша особа. Далі заходилася запевняти головних державних інспекторів, нібито надавала інформаційні послуги краянам, які в майбутньому мали намір працювати у таких закладах.

Тепер підприємниці доведеться відповідати за порушення норм чинного законодавства про працю, зокрема в частині допуску до роботи працівників без трудових договорів. Водночас на усунення виявленого порушення внесено відповідний припис.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи