Новости

Аудит трудової книжки. Перевіряємо розділ «Відомості про роботу»

03.02.2021

Фхівці ГУ ПФУ у Вінницькій області повідомляють, що перед скануванням трудових книжок необхідно звернути уваг на перевірку записів про роботу.

До розділу «Відомості про роботу» вносяться:

  • відомості про роботу, в тому числі і про роботу за сумісництвом;
  • відомості про переведення на іншу роботу/посаду;
  • відомості про присвоєння нового розряду/рангу тощо;
  • відомості про звільнення.

Стягнення до трудової книжки не заносяться.

Записи виконуються акуратно, будь-які закреслення чи виправлення в трудовій книжці робити заборонено.

Виявили під час аудиту трудові книжки з виправленнями чи закресленнями? Виправте порушення перед тим, як сканувати.

Хто повинен виправити помилки?

Виправляє помилку роботодавець, який її припустився. Роботодавець за новим місцем роботи зобов’язаний надати працівнику в цьому необхідну допомогу.

Якщо підприємство, яке зробило неправильний чи неточний запис, ліквідоване, відповідний запис робиться правонаступником, а в разі його відсутності – архівом.

Але якщо помилки припустились на вашому підприємстві, виправіть її правильно.

  • У разі необхідності внесення зміни або визнання недійсним запис, наприклад, про прийняття, переведення, звільнення чи підставу звільнення, потрібно після зазначення відповідного порядкового номеру, дати внесення запису в графі 3 записати: «Запис за № … недійсний. Прийнятий за такою-то професією (посадою)», «Запис за № … недійсний. Переведений на таку-то посаду», «Запис за № … є недійсним, поновлений на попередній роботі», «Запис за № … є недійсним, звільнений за … (зазначаєте нове формулювання)». У графі 4 робиться посилання на наказ про поновлення на роботі або зміну формулювання причин звільнення.
  • В ході аудиту виявили відсутні записи про звільнення з попередніх місць роботи?

Якщо в трудовій книжці є «незакриті» записи про роботу раніше, це не заважає новому роботодавцю зробити запис про прийняття на роботу, але якщо передасте таку скан-копію до Пенсійного фонду, її не приймуть. Краще повідомте про неї працівнику та запропонуйте звернутися до колишнього роботодавця, щоб отримати довідку про роботу з датами прийняття, переведення та звільнення та реквізитами наказів або до місцевого трудового архіву, якщо підприємство ліквідоване.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи