Новости

Уряд затвердив Порядок використання коштів для надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії

02.02.2021

Кабмін постановою від 01 лютого 2021 року № 64 „Питання надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії”запровадив надання компенсації на оплату електричної енергії, спожиту у I кварталі  2021 р., у зв’язку з відміною окремих знижених тарифів деяким категоріям споживачів (крім тих, які отримують житлову субсидію):

  • населення, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф;
  • населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф;
  • багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Надання вищезазначеної компенсації здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

Також постановою затверджено Порядок використання коштів для надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії.

Порядком передбачено, що бюджетні кошти будуть спрямовані постачальникам універсальних послуг з подальшим їх зарахуванням на особові рахунки зазначених категорій споживачів.

Згідно з Порядком постачальники універсальних послуг не пізніше 2 числа лютого – квітня 2021 року надсилають до Мінсоцполітики і НКРЕКП в електронній формі реєстр споживачів електричної енергії вищезазначених категорій у попередньому місяці для визначення серед них отримувачів житлових субсидій за формою, встановленою Мінсоцполітики.

Мінсоцполітики  спільно з Державним підприємством „Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики Україниˮ розроблено файл обміну (структура та формат файлу додається), який постачальники універсальних послуг мають надсилати Мінсоцполітики згідно із затвердженим Порядком на адреси n.m.litvin@mlsp.gov.ua та exchange_sevice@ioc.gov.ua.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи