Новости

Збільшено розмір соціальної стипендії дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа

28.01.2021

Уряд з 1 січня 2021 року збільшив розмір соціальної стипендії:

  • дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, які навчаються, до 150 відсотків розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку;
  • після досягнення такими дітьми 18 років ‒ до 150 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на початок відповідного календарного року.

Також особи, які у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, якщо вони померли / оголошені померлими, загинули або пропали безвісти, матимуть право на виплату соціальної стипендії в період навчання.

Довідково

Постанову Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1045 і № 1047” підготовлено Міністерством соціальної політики з метою реалізації Закону України від 14.07.2020 № 785-IX „Про внесення змін до статті 8 Закону України „Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування” щодо посилення соціального захисту учнів, студентів (курсантів) з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та деяких інших осіб”.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи