Новости

Нотаріуси України продовжують працювати у період карантину

15.01.2021

З метою попередження розповсюдження коронавірусної хвороби COVID-19 в період з 00 годин 00 хвилин 8 січня 2021 року до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 року на всій території України запроваджено додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені пунктом 3 Постанови КМУ від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Нотаріальна палата України з цього приводу зазначає, що обмежувальні заходи запроваджено відносно суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування, торговельного і побутового обслуговування населення, культури і проведення масових заходів, приймають відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, в інших закладах розважальної діяльності, спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, діяльності непродовольчих ринків, закладів освіти.

Нотаріуси не є суб’єктами господарювання відповідно до Господарського кодексу України, а виконують виключно делеговані державою функції, визначені чинним законодавством, тобто не входять до переліку суб’єктів, на яких поширюються обмежувальні заходи, встановлені пунктом 3 Постанови № 1236.

Вчиняючи нотаріальні дії, нотаріус фактично функціонує як об’єкт критичної інфраструктури та забезпечує фізичних та юридичних осіб діями, необхідними для захисту їх конституційних прав.

В той же час, робота кожної нотаріальної контори (нотаріуса) повинна бути організована з дотриманням рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України та здійсненням усіх можливих профілактичних заходів, зокрема маскового режиму та дотримання дистанції.

Також інформуємо, що в роботі НПУ не передбачається запровадження обмежувальних заходів у цей період.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи