Новости

Щорічне підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи: чи подавати у 2021 році?

13.01.2021

 У 2020 році мав бути прийнятий нормативно-правовий акт, яким би затверджувались форма та зміст структури власності юридичної особи. Проте минулоріч цей документ не був прийнятий. Відтак, подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи вперше, відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», очікуватиметься у 2021 році після прийняття зазначеного нормативно-правового акта.

Оскільки мова йде про щорічне підтвердження, то, виходячи з цього принципу, наступне підтвердження планується вже у 2022 році.

При цьому Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» встановлено, протягом якого строку має відбутись підтвердження 14 календарних днів з дати державної реєстрації. Тому кожна юридична особа у 2022 році протягом 14 календарних днів з дати державної реєстрації створення такої юридичної особи має підтвердити відомості про КБВ. Наприклад, якщо юридична особа буде зареєстрована 10 лютого, то обов’язок щодо подання документів виникає у неї з 10 лютого 2022 року.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи