Новости

Заробітна плата для працівників у будь-якому банку: на що звернути увагу бухгалтеру

12.01.2021

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що Національний банк України постановою від 24.04.2020 № 56 затвердив зміни до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті (далі – Постанова).

Цією Постановою зокрема, уточнено, що платник, якщо це передбачено договором між банком і платником, має право перерахувати кошти на рахунок банку для подальшого їх переказу цим банком на рахунки отримувачів, які відкриті в цьому банку або в інших банках. Банк ініціює переказ цих коштів на підставі меморіального ордера.

При перерахуванні коштів для виплати зарплати більше ніж одному працівникові разом із платіжним дорученням подається відомість, яка має містити такі обов'язкові реквізити:

  • номер рахунку отримувача;
  • код отримувача;
  • сума платежу;
  • підписи платника;
  • призначення платежу.

Супровідною відомістю виступає супровідний документ, який подає платник під час переказу зарплати. Вона містить перелік обов'язкових реквізитів та загальну суму переказу, зазначену в платіжному дорученні.

Для бухгалтерів це нова відомість, обов'язкові реквізити якої заповнюються згідно з вимогами, викладеними в додатку 9 до Інструкції..

Ці новації дозволяють працівникам обирати банк для виплати зарплати. Тож тепер працівник може зазначити бухгалтеру власний рахунок за стандартом IBAN, відкритий у будь-якому банку, а бухгалтер сформує відомість для всіх співробітників, незалежно від банку. Далі банк, який обслуговує роботодавця, автоматично переказує суми коштів, на рахунки, надані працівниками.

Однак, норми Постанови спрацюють лише, якщо вказані умови зазначені в договорі із обслуговуючим банком.

Вищезазначені норми Постанови набрали чинності з 1 січня 2021 року.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи