Новости

Відновлено реабілітаційне лікування застрахованих осіб після перенесених захворювань і травм

11.01.2021

Фахівці ФССУ у Кіровоградській області звертають увагу, відповідно до Закону України від 03.11.2020 № 941-IX «Про внесення змін до підпункту 2 пункту 5 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» відновлено функцію Фонду соціального страхування України щодо фінансування лікування застрахованих осіб у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів, після перенесених захворювань та травм передбачену Законом України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV.

Для забезпечення відновлення здоров’я, після перенесених захворювань і травм, застраховані особи мають право на лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів. Реабілітаційне лікування проводиться з метою закріплення досягнутих у стаціонарі позитивних результатів лікування і спрямоване на відновлення здоров’я працюючої особи та повернення її до суспільно-корисної праці, профілактику ускладнень хвороб, зменшення загальних термінів тимчасової непрацездатності та попередження інвалідності.

Нагадуємо, що відповідно до Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду, затвердженого постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39, застрахована особа має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу. Пройти лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу можуть хворі (застраховані особи, члени їх сімей (дитина в супроводі одного із застрахованих батьків або застрахованої особи, яка їх замінює (опікуна, піклувальника) після стаціонарного етапу лікування, з урахуванням відсутності протипоказань. Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання і спрямована на відновлення здоров’я працюючої особи та повернення її до суспільно-корисної праці, профілактику ускладнень хвороб.

Необхідно зазначити, що одним із медичних показань для направлення на реабілітаційне лікування є підгострий період захворювання легень, а саме у тому числі стан після перенесеної пневмонії, що особливо актуально для хворих, які перенесли  гостру респіраторну хворобу COVID-19 ускладнену пневмонією.

Витрати за реабілітаційне лікування повністю відшкодовуються Фондом соціального страхування України.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи