Новости

НБУ врегулював порядок контролю за бюро кредитних історій

30.12.2020

Національний банк визначив порядок контролю за діяльністю бюро кредитних історій.

Зокрема, Національний банк контролюватиме бюро кредитних історій через моніторинг (без відвідування місцезнаходження) та аналіз наявної інформації, документів, письмових пояснень.

За результатами контролю за роботою бюро кредитних історій Національний банк:

  • оформлюватиме акт контролю за встановленою формою;
  • звертатиметься до бюро кредитних історій з письмовим застереженням з вимогою припинити порушення, якщо воно виявлене, та вжити заходів для його усунення.

Якщо бюро кредитних історій несвоєчасно виконуватиме або не виконуватиме узагалі письмове застереження Національного банку, регулятор зможе застосувати фінансові санкції, які передбачені Законом України «Про організацію формування та обігу кредитних історій».

Відповідні вимоги передбачені постановою Правління від 29 грудня 2020 року № 171 «Про затвердження Положення про здійснення контролю за діяльністю бюро кредитних історій». Постанова набирає чинності з 1 січня 2021 року.

У зв’язку з ухваленням зазначеної постанови розпорядження Нацкомфінпослуг від 21 жовтня 2019 року № 2038 “Про затвердження уніфікованої форми Акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері провадження господарської діяльності із збирання, оброблення, зберігання, захисту, використання інформації, яка складає кредитну історію” визнано таким, що втратило чинність.

За матеріалами НБУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи