Новости

Уряд заснував стипендії за видатні заслуги у сфері вищої освіти

30.12.2020

Для відзначення науково-педагогічних працівників за успіхи в розбудові вищої освіти Уряд схвалив постанову Кабінету Міністрів України «Про заснування стипендії Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти». 

Документом засновуються 300 довічних стипендій Уряду, що виплачуватимуться щомісяця в розмірі трьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, у тому числі в разі звільнення стипендіата з відповідного закладу вищої освіти.

Отже, розмір стипендії з 1 січня 2021 року становитиме 6 810 грн на місяць, з 1 липня 2021 року – 7137 грн на місяць, з 1 грудня 7443 грн на місяць.

Кандидати на призначення стипендії обиратимуться вченими радами відповідних закладів вищої освіти державної форми власності з-поміж науково-педагогічних працівників. 

Відзначатимуть педагогів, які:

  • зробили особистий вагомий внесок у забезпечення розвитку вищої освіти; 
  • сумлінно протягом багатьох років на високому науково-теоретичному і методичному рівні здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти;
  • досягли сімдесятирічного віку та працюють у державних ЗВО за основним місцем роботи.

Стипендії у 2021 році призначатимуться двічі – з березня та вересня. 

Нагадаємо, МОН пропонує внормувати умови та вимоги на здобуття освіти для осіб з ТОТ.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи