Новости

МОЗ не буде ініціювати скасування жорсткого карантину

28.12.2020

Міністерство охорони здоров’я України, незважаючи на зменшення кількості нових випадків COVID-19, не буде рекомендувати скасування або відтермінування жорсткого карантину, який заплановано з 8 до 24 січня. Про це під час брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

"Введення жорсткого карантину з 8 до 24 січня є необхідним, аби розвантажити медичну систему. Окрім прогнозованого збільшення захворювання на COVID-19 після новорічних свят, ми щороку спостерігаємо також сезонне збільшення кількості хворих на грип, що починається з кінця січня і протягом лютого. Хворі на грип часто мають такі ж ускладнення, як і пацієнти з коронавірусною хворобою. Тому нам дуже важливо підійти до цього етапу з мінімальною кількістю пацієнтів з COVID-19, щоб наша медична система працювала", — заявив очільник МОЗ.

Також Максим Степанов наголосив, що суттєве зменшення кількості людей, які захворіли на коронавірусну хворобу, — це результат протиепідемічних заходів, які діють зараз в Україні, зокрема і карантину "вихідного дня". Однак, через постійне порушення цих правил під час святкування новорічних заходів пандемія в Україні може набрати обертів. Очільник МОЗ закликав організаторів святкових заходів забезпечити умови для максимального дотримання карантинних правил, а контролюючі органи та органи місцевого самоврядування — контролювати дотримання цих правил.

Нагадаємо, минулого тижня Міністерство охорони здоров’я спільно з українськими фахівцями та міжнародними експертами завершило роботу над "Дорожньою картою з впровадження вакцини проти COVID-19 і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках".

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи