Новости

Легкі податкові перевірки: новий функціонал Інспекційного порталу

28.12.2020

Підприємці в Україні з острахом чекають на податкові перевірки. Невеликий бізнес не завжди має можливість отримувати фахову юридичну допомогу до, під час та після інспекцій.

Саме тому Офіс ефективного регулювання BRDO та юридична фірма Василь Кісіль і Партнери розробили новий розділ “Помічника підприємця” на державному Інспекційному порталі inspections.gov.ua, присвячений роз’ясненням і корисним порадам задля успішного проходження податкових перевірок. 

Безкоштовний зручний функціонал нового розділу “Помічника підприємця” на inspections.gov.ua дозволить користувачу ознайомитись із детальною інструкцією, що необхідно робити до, під час та після проходження податкових перевірок, допоможе правильно оформити заяву чи скаргу, а також дізнатись більше про особливості податкового законодавства в Україні. Скористатись “Помічником” можна за адресою: https://inspections.gov.ua/ready4/

За словами керівниці з інформаційних технологій Офісу ефективного регулювання BRDO Яни Горюнової, податкові перевірки викликають найбільше запитань серед власників бізнесу, тому поява податкового розділу “Помічника підприємця” стане в нагоді тисячам малих та середніх підприємців, які не мають у штаті юриста. 

“Кожен підприємець може безкоштовно зареєструвати на “Помічнику підприємця” свій кабінет (для цього необхідно лише ввести код ЄДРПОУ або ПІБ — для ФОП) та побачити там досьє свого підприємства, календар планових та позапланових перевірок, самостійно оцінити ступінь ризику свого підприємства, перевірити правильність складених інспекторами документів, а відтепер — краще підготуватись до податкових перевірок. Ми заохочуємо всіх користуватись “Помічником” та розповідати про нього своїм колегам та знайомим, оскільки там зібрані поради та підказки від найкращих фахівців у сфері перевірок в Україні”, — підкреслила Яна Горюнова. 

Радниця ЮФ Василь Кісіль і Партнери Тетяна Бережна підкреслила, що податковий функціонал “Помічника підприємця” є дуже практичним: 

“Ми пропонуємо підприємцям зразки документів, які можна використати, зокрема, під час оскарження дій і рішень податкових органів. Платформа буде постійно оновлюватися у зв’язку з постійними змінами до податкового законодавства, а також наповнюватиметься практичними порадами адвокатів та юристів податкової практики нашої фірми на тему податкових перевірок”.

Як користуватися новим розділом “Помічника підприємця”?

Дивитися відеоінструкцію для одержання фахової юридичної допомоги до, під час та після податкових перевірок.

Довідково:

“Помічник підприємця” — інструмент на Інспекційному порталі, розроблений Офісом ефективного регулювання BRDO у співпраці з Державною регуляторною службою України за підтримки програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України” та проекту FORBIZ. 

Помічник покликаний спростити підготовку підприємців до зустрічі з державними інспекторами. За допомогою “Помічника” кожен власник бізнесу зможе дізнатись про перевірки, що на нього чекають, підготуватись та успішно пройти перевірку, а також дізнатись, як і куди поскаржитись у разі порушень з боку інспектора. Інструмент, абсолютно безкоштовний для користувачів, функціонує з середини червня 2020 року. Наразі ним скористалося вже більше 6 тисяч підприємців. 

Подивитись промо-ролик інструменту за посиланням

Додаткова інформація: Юлія Решітько, +380509979360

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи