Новости

Новоутворена ЮО – сільгоспвиробник можна бути платником єдиного податку 4-ї групи тільки з наступного року

20.11.2020

Фахівці ДПС у Запорізькій області повідомляють, сільськогосподарський товаровиробник – це юридична особа незалежно від організаційно-правової форми або фізична особа-підприємець, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції та/або розведенням, вирощуванням та виловом риби у внутрішніх водоймах (озерах, ставках та водосховищах) та її переробкою на власних чи орендованих потужностях, у тому числі власновиробленої сировини на давальницьких умовах, та здійснює операції з її постачання (п.п. 14.1.235 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

Новоутворені сільськогосподарські товаровиробники – юридичні особи можуть бути платниками єдиного податку четвертої групи з наступного року, якщо частка сільськогосподарського товаровиробництва, отримана за попередній податковий (звітний) рік, дорівнює або перевищує 75%, а фізичні особи – підприємці – у рік державної реєстрації (п.п. 291.4.7 ст. 291 ПКУ).

Попередній податковий (звітний) рік для новоутворених сільськогосподарських товаровиробників – юридичних осіб – це період з дня державної реєстрації до 31 грудня того ж року (п. 294.2 ст. 294 ПКУ).

Отже, новоутворені сільськогосподарські товаровиробники – юридичні особи можуть бути платниками єдиного податку четвертої групи тільки з наступного року, якщо частка сільськогосподарського товаровиробництва, отримана за попередній податковий (звітний) рік, дорівнює або перевищує 75 відсотків.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи