Новости

МОЗ наполягає на збільшенні фінансування екстреної медичної допомоги на наступний рік

19.11.2020

МОЗ наполягає на врахуванні у повному обсязі бюджетного запиту на фінансування капітальних видатків для екстреної медичної допомоги та приймальних відділень опорних лікарень у сумі 5,7 млрд грн. Про це під час онлайн-брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Триває бюджетний процес, і МОЗ наполягає на врахуванні кожної гривні, поданої  у бюджетному запиті. Усі ми хочемо бути впевненими, що набираючи 103 у будь-який час доби, нам буде оперативно надана кваліфікована медична допомога — від дзвінка диспетчеру до госпіталізації і початку лікування. Для цього екстреній медичній допомозі необхідне повноцінне фінансування. Саме тому ми закладаємо в бюджетний запит збільшення фінансування екстреної медичної допомоги”, — наголосив Максим Степанов.

Очільник МОЗ також зазначив, що закликає народних депутатів виразити реальну підтримку українській медицині і врахувати бюджетний запит під час голосування у Верховній Раді.

Зазначимо, за підрахунками МОЗ, для забезпечення повноцінної роботи ЕМД необхідно 5 млрд 715 млн 823 тис. грн. З них — 3 млрд 207 млн 880 гривень на закупівлю спеціалізованого санітарного транспорту для розвитку служби екстреної медичної допомоги, обладнання для навчально-тренувальних відділів для центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у 19 областях.

Нагадаємо, раніше Максим Степанов представив план дій МОЗ на 2021 рік щодо фінансування галузі в цілому та програми медичних гарантій зокрема.

За матеріалами МОЗ України

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи