Новости

ФОП став пенсіонером: з якого періоду не сплачувати ЄСВ?

13.11.2020

Спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі роз’яснюють підприємцям - пенсіонерам про сплату ЄСВ.

Фізична особа - підприємець, яка набула статус пенсіонера за віком або особа з інвалідністю та отримує відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, або досягла віку, встановленого ст. 26 Закону України від 09.07.2003  № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон № 1058) та отримує відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, звільняється від сплати за себе єдиного внеску з наступного місяця після набуття такого статусу. Місяць, в якому така особа набула право на пенсію за віком або статус особи з інвалідністю, або досягла віку, встановленого ст. 26 Закону №1058, та отримує відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, відноситься до базового звітного періоду, за який сплачується єдиний внесок.

Крім того, нагадуємо платникам,  що  на веб–порталі ДПС України працює онлайн сервіс «Реєстр страхувальників». Платники єдиного внеску мають можливість оперативно отримати дані про взяття на облік, реєстраційний номер платника єдиного внеску, клас професійного ризику виробництва та іншу інформацію. Для отримання інформації з Реєстру страхувальників достатньо знати ім’я, прізвище та по батькові платника,  податковий номер або серію та номер паспорта.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи