Новости

Уряд спростив процедуру відкриття поточних рахунків одержувачам пенсій, грошової допомоги

12.11.2020

11 листопада 2020 року Уряд затвердив постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». Вона спростила процедуру відкриття поточних рахунків одержувачам пенсій, грошової допомоги, що сприятиме поширенню безготівкових розрахунків серед одержувачів.

У зв’язку з поширенням COVID-19, що є особливо небезпечним для людей похилого віку, прийнята постанова зменшить кількість відвідувань установ при призначенні пенсії, грошової допомоги. Зокрема, дасть змогу призначати пенсію, грошову допомогу одержувачам чи перевести їх виплату на поточний рахунок, відкритий в банку, за одне відвідування Пенсійного фонду / органу соціального захисту населення, що зменшить контакти з іншими особами в період карантину. Рішення Уряду надає можливість відкриття поточних рахунків одержувачам пенсії, грошової допомоги без попереднього звернення до банківської установи. Для відкриття такого рахунка, особі потрібно буде лише звернутись до органу Пенсійного фонду України / органу соціального захисту населення.

Пенсійний фонд / орган соціального захисту населення на підставі отриманих заяв від одержувачів, формує список таких одержувачів та передає його разом з необхідними документами для відкриття рахунка до відповідних уповноважених банків. Банк відкриває на підставі отриманих даних поточні рахунки одержувачам і надає Пенсійному фонду / органу соціального захисту населення реквізити таких рахунків.

Також встановлено єдині вимоги до банків, через які проводитиметься виплата пенсій, грошової допомоги та виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи