Новости

Керівникам навчальних закладів м.Києва рекомендують розпочати осінні канікули у школах з 21 жовтня

12.10.2020

Столична влада надіслала рекомендації керівникам навчальних закладів про те, щоб розпочати осінні канікули у школах раніше – з 21 жовтня. Втім, усе залежатиме від епідеміологічної ситуації у місті. За умов її погіршення, на дистанційне навчання школярів, можливо, доведеться відправити раніше. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання користувачів соцмереж.

«Школи сьогодні можуть розробляти окремі плани навчання. І заздалегідь планувати розклад канікул. Але. Місто вже надіслало рекомендації керівникам навчальних закладів про те, щоб розпочати осінні канікули раніше – з 21 жовтня. Запропонував таке рішення Департамент освіти і науки з урахуванням рекомендацій Міністерства освіти для запобігання поширенню вірусу. А також – для створення безпечних умов проведення місцевих виборів. Адже більшість виборчих дільниць знаходяться саме в навчальних закладах. За парти після канікул школярі мають повернутись 29 жовтня», – повідомив Віталій Кличко.

Втім, він підкреслив, що все залежатиме від епідеміологічної ситуації у місті. Мер не виключив, що, за умов її погіршення, на дистанційне навчання школярів, можливо, доведеться відправити раніше.

Наразі школи та садочки працюють за визначеним регламентом. І ситуація із захворюваністю на коронавірус в освітніх закладах поки контрольована, але динаміка – негативна.

«На сьогодні в місті закриті на карантин 4 школи – через випадки захворювання серед вчителів. Дві школи у Печерському районі, одна в Оболонському і одна у Подільському. На жаль, зростає кількість класів, що відправили на самоізоляцію через хворобу учнів. Сьогодні на дистанційному навчанні загалом 502 класи у 188-ми школах», – наголосив Віталій Кличко. 

Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 480. Хворіють і 359 педагогів.

У дитячих садочках теж спостерігається зростання захворюваності. Через виявлені випадки вірусу тимчасово закрили 67 груп у 58-ми садках.

За матеріалами КМДА

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи