Новости

Кабмін затвердив плани державних статистичних спостережень на 2020 та 2021 роки

10.10.2020

Кабінет Міністрів України на засіданні 9 жовтня відповідними розпорядженнями затвердив плани державних статистичних спостережень на 2020 та 2021 роки.

Плани передбачають проведення 97 та 90 державних статистичних спостережень відповідно та містять описи статспостережень, інформацію про мету їх проведення, методологічні документи та інструментарій, джерела статистичної інформації, а також переліки статистичних показників (з розрізами їх розробки), що поширюються за результатами державного статистичного спостереження. Вони також визначають форми та строки оприлюднення статистичних продуктів (збірники, бюлетені, експрес-випуски та статистична інформація) на офіційних вебсайтах в мережі Інтернет Держстату, його територіальних органів, а також співвиробників статистичної інформації – Національного банку й Мінфіну.  

Як зауважує Голова Державної служби статистики Ігор Вернер, плани розроблені з метою своєчасного задоволення інформаційних потреб громадян, суб’єктів господарювання, органів державної влади й органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації, наукових і освітніх установ, міжнародних організацій та інших користувачів у статистичній інформації щодо соціально-економічного розвитку України та її регіонів. Крім того, документ на 2021 рік має новелу: для зручності користувачів кожному статистичному продукту надано код, який зазначається у колонці "Оприлюднення" біля показника, принаймні один розріз якого вміщує відповідний продукт.

План структурований за галузями статистики:

  • демографічна та соціальна статистика,
  • економічна статистика,
  • навколишнє природне середовище та статистика багатьох галузей.

Кожна галузь також містить відповідні розділи та тематики статистичного виробництва: "Населення та міграція", "Ринок праці", "Макроекономічна статистика", "Національні рахунки", "Економічна діяльність", "Зовнішньоекономічна діяльність", "Ціни" та інші, а також комплексну та регіональну статистику.

Плани пройшли громадське обговорення та їх погоджено із 21 заінтересованим державним органом.

Прийняття розпоряджень КМУ про затвердження планів надасть можливість забезпечити офіційною статистичною інформацією всіх зацікавлених користувачів, у тому числі органи державної влади, з метою прийняття ними обґрунтованих управлінських рішень щодо соціально-економічного розвитку України та її регіонів.

За матеріалами КМУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи