Новости

При обчисленні податкового зобов’язання з Рентної плати передбачено застосування коефіцієнту 0,95 замість 0,7

09.10.2020

Фахівці Офісу великих платників податків ДПС, проаналізувавши подані додатки 1 «Розрахунку з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин» до податкової декларації з рентної плати (далі - Додаток), звертаюьть увагу на те, що під час подання до органу ДПС податкової звітності з Рентної плати часом платники не дотримуються порядку її заповнення, внаслідок чого звітність подається  з помилками.

Так, Законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІV зокрема, внесено зміни до пункту 252.22 статті 252 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), якими, при обчисленні податкового зобов’язання з Рентної плати передбачено застосування коефіцієнту 0,95 замість 0,7 у разі дотримання надрокористувачем умов провадження діяльності з видобування, які встановлені затвердженими у визначеному законодавством порядку кондиціями на мінеральну сировину ділянки надр, в межах якої здійснюється видобування на підставі виконання надрокористувачем (не раніше ніж за 5 років до дати обчислення податкових зобов’язань з Рентної плати) державної геолого-економічної оцінки запасів корисних копалин.

Попри внесені Законом зміни, що діють з 23.05.2020 року, встановлено непоодинокі випадки застосування понижуючого коефіцієнту 0,7 при обчисленні податкових зобов’язань з Рентної плати, що спричинило зменшення надходжень до Держаного та місцевого бюджетів та може наразити платника на фінсанкції.

Отже, закликаємо бути уважними під час заповнення декларації з рентної плати та зважати на застосування у Додатку ставок Рентної плати за видами видобутих корисних копалин, які мають відповідати зазначеній у п. 252.20 ст. 252 ПКУ диференціації ставок.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи