Новости

Договори про подання електронних документів до ФССУ, укладені в попередні періоди, є чинними і не потребують переоформлення

07.10.2020

Механізм та умови фінансування страхувальників Фондом соціального страхування України передбачено Порядком фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженим Постановою правління Фонду від 19.07.2018 №12.

Оформлені відповідно до цього порядку заяви-розрахунки, на підставі виданих в установленому порядку листків непрацездатності, є підставою для фінансування Фондом соціального страхування України допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, допомоги на поховання (крім поховання пенсіонерів та безробітних), а також у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності.

 

Для зручності страхувальників, в умовах запровадження карантину через коронавірусну хворобу, з метою спрощення й оптимізації взаємодії роботодавців та відділення Фонду, страхувальники мають можливість подавати заяви-розрахунки в електронному вигляді. Подання електронних документів надає страхувальнику право не подавати їх на паперових носіях.

Для упередження ризиків зараження та поширення гострої респіраторної хвороби надається перевага дистанційній формі подачі до Підволочиського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області заяв-розрахунків і повідомлень про виплату коштів застрахованим особам.

Нагадаємо: для подання до відділення електронних документів, зокрема, заяв-розрахунків на виплату допомог працівникам, страхувальники (роботодавці) мають укласти із відділенням відповідний договір.

Наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 26.08.2020 № 415-од зазначений примірний договір щодо подання електронних документів було затверджено у новій редакції. Внесені зміни приводять договір у відповідність до Закону України « Про електронні довірчі послуги».

Договори про подання електронних документів до Фонду соціального страхування України, укладені в попередні періоди, є чинними і не потребують переоформлення.

 

О.Шостака, завідувачка сектору страхових виплат та матеріального забезпечення Підволочиського відділення УВДФССУ в Тернопільській області

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи