Новости

У ДПС України пропонують змінити Порядок ведення ЄРПН (проект)

06.10.2020

ДПС України на офіційному веб-сайті оприлюднила проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних» (далі – проект постанови) 

 Проект постанови розроблено з метою приведення Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 р. № 1246 (далі - Порядок), у відповідність до законів України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги», від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» та з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 року № 1200 «Про утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України».

Проектом постанови пропонуються зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, зокрема щодо:

  • уточнення граничних строків реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН для визначення операційного дня (п. 3 Порядку);
  • заміни поняття «електронний цифровий підпис» поняттям «кваліфікований електронний підпис»;
  • заміни абревіатури «ДФС» на абревіатуру «ДПС».

Крім того, проектом постанови передбачено викласти у новій редакції.пункти 10, 20, 22 Порядку.

Розробником проекту постанови є Державна податкова служба України.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на адресу розробника: 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна податкова служба України, Департамент електронних сервісів, е-mail:  j.nikolenko@sfs.gov.ua.

ДОДАТКОВІ МАТЕРІАЛИ

  • Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних» (Завантажити)
  • ЗМІНИ, що вносяться до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних (Завантажити)
  • ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних» (Завантажити)
  • ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних» (Завантажити)
За матеріалами ДПС України

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи