Новости

В Україні від 2021 року запрацює система отримання держпослуг без паперових документів

06.10.2020

Наступний рік буде для України початком впровадження режиму "paperless", який передбачає відмову від паперових документів у державних установах.

Про це 5 жовтня під час Diia Summit заявив Президент України Володимир Зеленський. 

"2021 рік стане початком входження у режим "paperless". Тобто більше ніяких паперів. Це стосується всіх державних органів. І що найважливіше – жодна державна установа не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів чи інших нескінченних “папірців”, які потрібні для отримання тих чи інших державних послуг. Ми розуміємо, що створення цифрової держави – це складний і важливий шлях. Він супроводжується спротивом системи, застарілим законодавством, скепсисом, іноді – невірою. Але крізь це пройшли всі сміливі революційні проєкти світу", – зазначив Президент.

Він також зауважив, що Україна за рік зробила прорив у цифровізації країни, і цього руху вже не зупинити. 

“Рік тому держава у смартфоні була нашою мрією, а сьогодні, коли додатком “Дія” користується вже п'ять мільйонів громадян України, це вже початок нової реальності. Реальності, де Україна буде цифровою, сучасною, комфортною для людей. Цього руху вже не зупинити. Цей шлях уже незворотній”, – заявив Президент. 

За його словами, результатами цифровізації країни стала поява можливості реєстрації чи закриття бізнесів онлайн за 15 хвилин, електронна медицина, користування першим у світі цифровим паспортом тощо. Вже зараз кожен громадянин може відкрити рахунок у банку із цифровим паспортом та без паперових документів. 

Також Президент зазначив, що цифровізація держави є стимулом для розвитку бізнесу в Україні та ширшого залучення IT-спеціалістів. Для цього Зеленський підписав указ про створення сприятливих умов для розвитку IT-індустрії та розроблення унікальної економічної та юридичної зони для креативної індустрії – "Дія City". 

Міністерство цифрової трансформації започаткувало новий формат презентації продуктів та послуг – “Diia Summit”. Двічі на рік команда Мінцифри та перші особи країни розповідатимуть про новинки у діджитал-сфері, унікальні продукти, звітуватимуть про реальні досягнення та анонсуватимуть наступні кроки розвитку цифрової України.

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи