Новости

Кабмін дозволив використання копій цифрових документів у Дія, у тому числі цифрового податкового номеру

17.09.2020

Кабінет Міністрів затвердив механізм використання цифрової версії податкового номера та електронних копій документів у застосунку Дія. Для цього було внесено відповідні зміни до постанови від 15 квітня 2020 р. “Про реалізацію експериментального проекту щодо застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в паспорті громадянина України у формі картки, та відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України для виїзду за кордон”.

Відтепер е-РНОКПП офіційно є цифровим аналогом паперового податкового номера. У мобільному застосунку Дія він відображається двома способами: у складі е-паспорта (ID-картка чи біометричний закордонний паспорт) або як окремий документ – е-РНОКПП (якщо у користувача немає е-паспорта).

“Наша основна мета – зробити так, щоб громадяни могли повсюдно використовувати документи з Дії. Ми зробили ще один важливий крок до цього. Відтепер не буде ситуацій, коли документи з Дії не прийняли. Завдяки функції шерингу цифрових копій документів кожен українець зможе використовувати цифрові документи, як повноцінні аналоги паперових чи пластикових”, – прокоментував Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Постановою врегульовано можливість формування електронної копії документів у мобільному застосунку Дія. Постанова також містить перелік ситуацій, коли можна скористатися цифровими документами. Наприклад, під час:

  • надання послуг поштового зв’язку
  • здійснення банківських операцій
  • на касах супермаркетів для підтвердження віку
  • надання послуг з медичного обслуговування
  • надання адміністративних послуг
  • повернення коштів сплачених за товар

Завдяки змінам до постанови торгові мережі, поштові відділення, банки та сервіси зможуть офіційно приймати цифрові документи з державного застосунку Дія.

Наразі цифровий номер платника податків та електронні копії інших документів доступні лише у версії застосунку Дія 2.0 для бета-тестувальників. Однак вже скоро Мінцифри запустить для всіх українців.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи