Новости

Звітуємо про контрольовані операції без помилок

08.09.2020

Фахівці Офісу великих платників податків ДПС нагадують, що незабаром закінчується термін подання звіту про контрольовані операції за 2019 рік (далі — Звіт про КО) та інформує платників що Звіт про КО повинні подавати всі платники податків, у яких річний дохід від будь-якої діяльності склав понад 150 млн грн і обсяг господарських операцій з контрагентами, що відповідають критеріям, визначеним в ст.39 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), – більше 10 млн грн.

Граничний термін подання Звіту про КО – до 1 жовтня 2020 року.

Звіт про КО за 2019 рік слід заповнювати і подавати за формою та з дотриманням порядку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 18.01.2016 № 8 з врахуванням змін та доповнень, внесених наказом Міністерства фінансів України від 10.06.2019 року №242 (далі – Наказ №242).

Коротко зазначимо основні зміни, внесені наказом №242, які здебільшого є технічними.

Слід звернути увагу на зміни у кодах ознак пов’язаності осіб. Так, ознаки, які у попередній редакції додатка 2 мали коди 508-512 та 513-515, в оновленій редакції цього додатку відповідають кодам 510-514 та 516-518. Додатково передбачено код пов’язаності 515, передбачений для осіб, стосовно яких одна фізична особа є кінцевим бенефіціарним власником (контролером).

Якщо контрольовану операцію здійснюють без контракту (договору), у графах 7 та 8 до відомостей до Звіту про КО вказуються реквізити іншого документа, на підставі якого відбулась така операція.

У формі Звіту про КО таблицю «Загальні відомості про контрольовані операції» доповнено рядком «Разом», в якому у графі 4 відображається підсумок загальної суми контрольованих операцій, здійснених за звітний рік з усіма контрагентами.

Звертаємо увагу платників податків, що сума контрольованих операцій в розрізі нерезидентів в Звіті про КО та загальна сума операцій з таким контрагентом у відомостях до Звіту про КО мають бути тотожними.

У розділі ІІІ «Порядок заповнення основної частини Звіту «Загальні відомості про контрольовані операції» пункт 2 щодо зазначення сторони контрольованої операції у графі 2 Звіту доповнено новим абзацом:

«У разі здійснення господарських операцій (у тому числі внутрішньогосподарських розрахунків) між нерезидентом та його постійним представництвом в Україні зазначається повне найменування нерезидента».

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи