Новости

Щорічна індексація розміру аліментів, визначених судом у твердій грошовій сумі, - ВРУ прийняла Закон

01.09.2020

Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому Закон «Про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження" (щодо обов'язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі)» (законопроект № 3112). 

Законом Вносяться зміни до статті 71 Закону України “Про виконавче провадження”, якими передбачається індексація розміру аліментів, визначених у твердій грошовій сумі, якщо інше на передбачено у виконавчому документі чи у договорі між батьками про сплату аліментів на дитину, виконавцем у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку.

Індексація аліментів проводиться щороку, починаючи з другого року після визначення розміру аліментів.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

НАГАДУЄМО: норма про індексацію аліментів у твердій грошовій сумі закріплена у статті 184 Сімейного кодексу України вже понад 14 років, а від 12.06.2016 року вже і у Законі України “Про внесення змін до деяких законів України щодо індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі”, проте відсутність механізму її реалізації в Законі “Про виконавче провадження” призводить до того, що питання про проведення індексації аліментів можна вирішити виключно у судовому порядку, оскільки законодавець не передбачив механізму такої індексації у спеціальному Законі України “Про виконавче провадження”, що у свою чергу створює колізії у законодавстві.

За матеріалами ВРУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи