Новини

УАГА! 30 серпня набирає чинності новий Технічний регламент засобів індивідуального захисту

25.08.2020

30 серпня 2020 року набирає чинності Постанова КМУ від 21.08.2019 року № 771, якою затверджено новий Технічний регламент засобів індивідуального захисту.

Цим документом забезпечено адаптацію національного законодавства до європейського, що дає змогу усунути технічні бар’єри у торгівлі та спрощує доступ вітчизняних засобів індивідуального захисту на світовий та європейський ринки.

Зокрема новим Технічним регламентом передбачено визначення:

  • суттєвих вимог щодо безпеки та охорони здоров’я, яким мають відповідати засоби індивідуального захисту;
  • обов’язків до виробників, уповноважених представників, імпортерів, розповсюджувачів засобів індивідуального захисту;
  • спеціальних вимоги до призначених органів з оцінки відповідності;
  • процедури оцінювання відповідності вимогам Технічного регламенту;
  • маркування відповідності та здійснення державного ринкового нагляду щодо надання на ринку та вільного обігу засобів індивідуального захисту, тощо.

Звертаємо увагу, що надання на ринку засобів індивідуального захисту, які відповідають вимогам Технічного регламенту засобів індивідуального захисту, затвердженого Постановою КМУ від 27 серпня 2008 р. № 761, та були введені в обіг до 30.08.2020 не може бути заборонено або обмежено з причин невідповідності їх вимогам Технічного регламенту, затвердженого Постановою КМУ від 21.08.2019 року № 771.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку