Новини

Доповнено перелік ЗОЗ, які мають право провадити діяльність, пов’язану з трансплантацією органів людині, а також перелік послуг із трансплантації

14.08.2020
Тема:

Постановою КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 15.07.2020 р. № 649 внесено зміни до:

  • постанови КМУ «Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів» від 05.09.2018 р. № 707 (далі — постанова № 707);
  • постанови КМУ «Про затвердження переліку послуг та тарифів на послуги з надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, які надаються учасниками пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів» від 18.12.2019 р. № 1083 (далі — постанова № 1083).

Зокрема, розширено переліки закладів охорони здоров’я та наукових установ, які мають право провадити діяльність, пов’язану з трансплантацією органів людині, а також діяльність, пов’язану з трансплантацією гемопоетичних стовбурових клітин, установлені постановою № 707.

Також новими позиціями доповнено Перелік послуг з надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, які надаються учасниками пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, затверджений постановою № 1083:

  • алотрансплантація нирки (від живого донора);
  • алотрансплантація нирки (від донора-трупа), у тому числі донорський етап;
  • пересадка печінки / частини печінки (від донора-трупа), у тому числі донорський етап.

У новій редакції викладено тарифи на послуги з надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, що їх надають учасники пілотного проєкту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів.

Зміни набрали чинності 31.07.2020 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку