Новини

Здійснювати заходи державного контролю інспектор праці зобов’язаний за наявності службового посвідчення

07.08.2020

Державна служба України з питань праці попереджає підприємців, що в окремих областях  зафіксовано випадки відвідування суб’єктів господарювання невідомими особами під виглядом інспекторів Держпраці.

Так, днями на території Херсонської області такі  особи відвідували підприємців з метою  нібито здійснення заходів державного контролю.

Відповідно до пункту 3 Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого Постановою КМУ від 21.08.2019 року за №823 (у редакції постанови КМУ від 04.12.2019 року за №1132 зі змінами, внесеними Постановою КМУ від 08.07.2020 року за №617) контрольні повноваження інспектора праці підтверджуються службовим посвідченням, встановленої форми, що видаються Держпраці.

На сайті Держпраці України  оприлюднено інформацію про службові посвідчення інспекторів праці.

Службові посвідчення щодо яких інформація не оприлюднена, вважаються недійсними.

Достовірність службових посвідчень можна перевірити на сайті Державної служби України з питань праці у розділі «Здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю».   

Довідково:  роботодавець має право вимагати у фахівців, котрі здійснюють інспекційні заходи Держпраці, пред’являти службові посвідчення. Якщо вказані особи відмовляються надати документи,  слід звертатися до підрозділів Національної поліції та територіального органу Держпраці.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку