Новини

Затверджено стандарт вищої освіти за спеціальністю «Громадське здоров’я» для бакалаврського рівня

07.08.2020

Згідно із наказом МОН України від 04.08.2020 р. № 1000, затверджено стандарт вищої освіти за спеціальністю 229 «Громадське здоров’я» для бакалаврського рівня.

Розробкою документа  займалися зокрема і фахівці Центру громадського здоров’я України.

Стандарт є рамковим документом, у якому визначено обов’язкові вимоги до змісту і результатів освітньої діяльності закладів вищої освіти, що готують фахівців сфери громадського здоров’я.

Перелік спеціальних компетенцій та результатів навчання відповідає міжнародним нормам, зокрема фаховим вимогам від Європейської асоціації громадського здоров’я, і потребам сфери громадського здоров’я України.

«Залишається невирішеним питання працевлаштування таких фахівців у структурах державної системи громадського здоров’я. Тому в перспективі є потреба чітко розмежувати завдання та обов’язки випускників бакалаврського та магістерського рівня у сфері громадського здоров’я, — пояснив Ігор Кузін, в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я України. ­— Цим ми посилимо кадровий резерв галузі».

Стандарт вищої освіти вступить у дію з 2020–2021 навчального року.

Найближчим часом планується завершити розробку й затвердити стандарти для третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти – PhD, за яким готуватимуть фахівців сфери громадського здоров’я.

Детальніше ознайомитися із наказом Міністерства освіти і науки України від 4 серпня 2020 р. № 1000 «Про затвердження стандарту вищої освіти за спеціальністю 229 «Громадське здоров’я» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти» можна за посиланням.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку