Новини

Зміни в Нормах витрат на проведення спортивних заходів державного та міжнародного рівня

01.08.2020
Тема:

Кабмін постановою від 22.07.2020 р. № 638 вніс зміни до постанови КМУ «Про затвердження норм витрат на проведення спортивних заходів державного та міжнародного рівня» від 18.09.2013 р. № 689 (далі — постанова № 689).

1. Абзац 2 п. 5 Порядку забезпечення харчуванням за рахунок коштів державного бюджету учасників спортивних заходів державного та міжнародного рівня, що проводяться на території України, затвердженого постановою № 689, викладено в новій редакції: норми витрат на забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів можуть переглядатися щороку, виходячи із обґрунтованої потреби та фінансових можливостей бюджету, але не більше розміру індексу споживчих цін, визначеного основними макропоказниками економічного і соціального розвитку України, схваленими Кабміном на відповідний рік. Раніше передбачалось, що норми витрат можуть переглядатися щороку до 1 квітня на підставі даних Держстату щодо рівня середньоринкових роздрібних цін на відповідні продукти харчування станом на 1 січня поточного року.

2. Визначено, що під час проведення спортивних заходів організатор, що проводить такі заходи, забезпечує харчуванням їх учасників, у тому числі за системою харчування «шведський стіл», що визначається в угоді про надання послуг із забезпечення харчуванням.

3. Викладено в новій редакції графу «Грошова норма, гривень на одну особу на добу» додатка 4 до постанови № 689, а саме для 1–3 груп видів спорту вона становить 254 грн, для 4 групи видів спорту — до 110 грн, для фізкультурно-оздоровчих заходів, зборів і таборів (заходів) з фізкультурно-спортивної реабілітації осіб з інвалідністю (далі — ФСР)— до 200 грн.

4. Передбачено, що у разі придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення для забезпечення спортсменів 1–4 груп видів спорту (раніше — для 1–3 груп, всіх видів ФСР) з видів спорту осіб з інвалідністю з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору, слуху та розумового і фізичного розвитку ці грошові норми збільшуються на 10 % (оновлений п. 2 примітки додатка 4 до постанови № 689).

Постанова № 638 набрала чинності 29.07.2020 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку