Новини

Ввезення в Україну продуктів тваринного походження відбуватиметься за новими формами міжнародних сертифікатів

31.07.2020

24 липня в Офіційному віснику України опубліковано наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 14 липня 2020 року № 1329, яким затверджено 72 форми міжнародних сертифікатів.

Зазначені міжнародні сертифікати призначені для супроводження продуктів тваринного походження при їх ввезенні (пересиланні) на митну територію України і засвідчують їх безпечність.

Кожна окрема форма міжнародного сертифікату призначена для окремої товарної групи. Зокрема, затвердженими формами міжнародних сертифікатів охоплено такі товарні групи, як:

  • свіже м'ясо різних видів тварин – 16 форм;
  • корми для тварин і кормові матеріали для кормів, у т.ч. сіно і солома – 11 форм;
  • молоко і молочні продукти – 5 форм;
  • яйця і продукти з них – 2 форм;
  • риба, мед, продукти бджільництва, равлики, желатин, колаген, пух і пір’я, жири і продукти переробки жиру та ін. продукти тваринного походження – 38 форм. 

"Це довгоочікуване рішення для бізнесу, який займається імпортом в Україну відповідних продуктів. Воно знімає ряд проблемних питань і однозначно сприятиме розвитку і поглибленню міжнародної торгівлі", - зазначив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Глущенко. 

За його словами, нові форми міжнародних сертифікатів наближають вітчизняне законодавство до європейських і міжнародних вимог, спрощують процедуру імпорту в Україну харчових продуктів.

"Затверджені форми сертифікатів вже є у відкритому доступі на сайті Держпродспоживслужби, вони стосуються значно ширшого переліку видів продукції тваринного походження, ніж будь-коли. Вони можуть використовуватись бізнесом в будь-який момент часу, за відсутності узгоджених між компетентними органами України та країни-експортера форм сертифікатів. Крім іншого, наказ Мінекономіки зробить доступнішими більш безпечні харчові продукти для українських споживачів", - додав Сергій Глущенко. 

Наявність і зміст міжнародних сертифікатів контролюватиме Держпродспоживслужба.

Наказ набуває чинності через один місяць з дня опублікування, тобто з 24 серпня 2020 року.

За матеріалами Мінекономіки

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку