Новини

Помилка у графі 10.4 довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу та залишків пального на акцизному складі: як виправити?

29.07.2020

Яким чином заповнюється коригуюча довідка про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального, якщо помилка допущена у графі 10.4 «серійний (ідентифікаційний) номер витратоміра» таблиці 3 поданої основної довідки?

Форма довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального (далі – Довідка) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 27.11.2018 № 944  (далі – Наказ № 944).

Згідно з п. 5 Наказу № 944 основна Довідка формується після проведення останньої операції з обігу пального у звітній добі, але не пізніше 23 години 59 хвилин цієї доби, до початку здійснення операцій з обігу пального у добу, що настає за звітною добою, та надсилається не пізніше 23 години 59 хвилин доби, що настає за звітною добою. Коригуючі Довідки формуються і надсилаються протягом трьох календарних днів з дати виявлення помилки (помилок) у наданій у Довідках інформації. Коригуюча Довідка подається не частіше одного разу на добу.

Коригування може бути трьох видів:

  • вид 1 – вилучення вже наданої інформації: у вибраній таблиці коригуючої Довідки зазначаються дані рядка (у тому числі номер рядка), вказані в основній Довідці з урахуванням усіх наданих коригувань, при цьому, у колонці «Тип дії» таблиці коригуючої Довідки зазначається тип дії «2»;
  • вид 2 – додання нової інформації: у вибраній таблиці коригуючої Довідки зазначається новий номер рядка, заповнюються всі поля цього рядка, у колонці «Тип дії» таблиці коригуючої Довідки зазначається тип дії «1».
  • вид 3 – зміна раніше наданої інформації: спочатку здійснюється коригування виду 1, потім коригування виду 2.

Отже, для виправлення помилки, що допущена у графі 10.4 «серійний (ідентифікаційний) номер витратоміра» таблиці 3 поданої основної Довідки платнику необхідно протягом трьох календарних днів з дати виявлення такої помилки подати коригуючі Довідки з проведенням коригування виду 1 (вилучити невірно надану інформацію в рядку) та коригування виду 2 (подати нову інформацію по рядку).

У разі, якщо зміни вносяться в одну таблицю Довідки та коригується один рядок, то заповнюється лише той рядок таблиці, який підлягає коригуванню.

За матеріалами «ЗІР: категорія 114.02» 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку