Новини

Щодо заповнення ф. № 20-ОПП у разі придбання обладнання, якщо у довіднику відсутні відповідні типи об’єкта оподаткування або немає об’єктів оподаткування, які підходять за призначенням

28.07.2020

Яким чином заповнюється графа «Тип об’єкта оподаткування» розділу 3 повідомлення за формою № 20-ОПП у разі придбання обладнання, безпосередньо пов’язаного з діяльністю (верстати, технологічне обладнання, технічні агрегати) якщо у довіднику відсутні відповідні типи об’єкта оподаткування або немає об’єктів оподаткування, які підходять за призначенням?

Пунктом 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України встановлено, що платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків, затвердженим наказом Мінфіна від 09.12.2011 № 1588 (далі – Порядок № 1588).

Об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням (далі – об’єкти оподаткування), є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів.

Відповідно до п. 8.4 розд. VIIІ Порядку № 1588 повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП (далі – повідомлення за формою № 20-ОПП) подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Повідомлення за формою № 20-ОПП заповнюється із дотриманням Пам’ятки для заповнення розділу 3 Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (додаток до Повідомлення за формою № 20-ОПП).

Графа 3 «Тип об’єкта оподаткування» розділу 3 «Відомості про об’єкти оподаткування платника податків» повідомлення за формою № 20-ОПП заповнюється відповідно до рекомендованого довідника типів об’єктів оподаткування, що оприлюднений на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням.

Під час надання повідомлень за формою № 20-ОПП застосовується принцип укрупнення інформації про об’єкти оподаткування, які є однотипними.

У разі, якщо подається інформація про обладнання, яке безпосередньо пов’язане із діяльністю суб’єкта господарювання, його виробничим процесом, то керуючись принципом укрупнення інформації про об’єкти оподаткування, та враховуючи, що таке обладнання розміщене в приміщенні чи на території, пристосованих для їх функціонування, типи об’єктів оподаткування «верстат», «технологічне обладнання», «технічні агрегати» можливо віднести до наявного у суб’єкта господарювання типу об’єкта оподаткування, який найбільш відповідає визначенню місця знаходження/зберігання такого обладнання, наприклад «148 – цех», «587 – виробнича ділянка», «325» – майстерня, «327 – майстерня швейна», про який, у разі відсутності інформації про нього в контролюючому органі, суб’єкту господарювання необхідно повідомити як про об’єкт оподаткування у порядку та строки, визначені Порядком № 1588.

За матеріалами «ЗІР: категорія 116.11» ​

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку