Новини

Національна рамка кваліфікацій: зміни у кваліфікаційних рівнях

05.07.2020
Тема:

Кабмін постановою від 25.06.2020 р. № 519 виклав в новій редакції додаток до постанови КМУ «Про затвердження Національної рамки кваліфікацій» від 23.11.2011 р. № 1341 (далі — Національна рамка кваліфікацій). Змінами передбачено таке.

1. У п. 1 розд. «Загальна частина» Національної рамки кваліфікацій слова «державного органу» замінено словами «органу державної влади». Що змінилось? Із ч. 1 ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 р. № 1700-VII випливає, що до держорганів, окрім органів держвлади, відносять ще інших суб’єктів публічного права, яких уповноважено на виконання певних функцій держави. Як наслідок, звужено коло суб’єктів, для використання яких призначена Національна рамка кваліфікацій. Нагадаємо, крім органів державної влади, Національна рамка кваліфікацій призначена для використання органами місцевого самоврядування, установами та організаціями, закладами освіти, роботодавцями з метою розроблення, ідентифікації, співвіднесення, визнання, планування і розвитку кваліфікацій.

2. Визначено, які рівні освіти відповідають кваліфікації професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти та вищої освіти (нові пп. 4–6 розд. «Загальна частина» Національної рамки кваліфікацій).

3. В розділі «Опис кваліфікаційних рівнів» Національної рамки кваліфікацій передбачено 1–8 рівні (раніше — 0–10), що спричинило поправки до категорій «Знання», «Уміння/навички», «Комунікація», «Відповідальність і автономія».

Постанова № 519 набрала чинності 02.07.2020 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку