Новини

Роз’яснення ДФС щодо звільнення медзакладів від оподаткування ПДВ

01.07.2020

Якщо підприємство здійснює операції з постачання товарів чи послуг на митній території України, які є об'єктом оподаткування згідно з р. V Податкового кодексу України (далі - ПКУ) (включаючи і звільнені від оподаткування ПДВ операції), загальний обсяг яких протягом 12 календарних місяців перевищує 1 млн. грн, то така установа згідно з вимогами ПКУ повинна подати до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням реєстраційну заяву платника ПДВ (за формою № 1-ПДВ) і, відповідно, зареєструватися як платник ПДВ в обов'язковому порядку.

Операції з постачання медичних послуг закладами охорони здоров’я, що мають відповідну ліцензію, звільняються від оподаткування ПДВ. Це стосується закладів як первинної, так і спеціалізованої медичної допомоги, незалежно від форми власності.

Згідно з вимогами ПКУ, заклад охорони здоров’я  має подати до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням заяву і зареєструватися як платник ПДВ у встановленому законом  порядку.

У роз’ясненні від Державної фіскальної служби йдеться про надавачів первинної допомоги, проте це стосується і надавачів спеціалізованої меддопомоги. Текст роз'яснення можна знайти за посиланням.

За матеріалами НСЗУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку