Новини

Студенти коледжів звільнені від ДПА, ЗНО за бажанням можуть складати ті, хто планує вступати до вишів, – роз’яснення МОН

24.06.2020

У 2020 році учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в закладах фахової передвищої освіти, звільняються від ДПА, але мають право його складати, зокрема, формі ЗНО. Водночас Закон не звільняє від проходження зовнішнього незалежного оцінювання здобувачів освіти, які планують вступати до закладів вищої освіти у 2020 році. Про це йдеться у листі-роз’ясненні МОН України від 22.06.2020 року № 1/9-339, надісланому керівникам закладів фахової передвищої освіти та оприлюдненому на сайті МОН  23 червня 2020 року. 

У додатках до свідоцтв про повну загальну середню освіту зазначається звільнення від державної підсумкової атестації. Результати ЗНО як оцінки ДПА вносяться до додатку до свідоцтва за бажанням студента (заявою повнолітнього здобувача або одного з батьків, інших законних представників неповнолітніх здобувачів освіти). Це стосується наступник категорій студентів:

  • які у 2019/2020 навчальному році завершують здобуття ПЗСО та завершують навчання у 2021 або 2022 році;
  • які у 2019/2020 навчальному році мають право повторного складання ДПА у формі ЗНО та завершують здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста у 2021 році.

Випускники 2020 року, які у 2019/2020 році, завершують навчання та мають право повторного складання ДПА у формі ЗНО, можуть подати заяви про звільнення від державної підсумкової атестації. Раніше видані накази про надання їм академічних відпусток мають бути скасовані. Зовнішнє незалежне оцінювання складають вступники до закладів вищої освіти.

Крім того, здобувачі освіти, які претендують на золоту або срібну медаль, мають право отримати такі медалі без проходження ДПА.

Нагадаємо, Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дозволила провести зовнішнє незалежне оцінювання з 25 червня до 17 липня.

ДОВІДКОВО:

  • листі МОН України від 22.06.2020 року № 1/9-339 "Щодо реалізації Закону України «Про внесення змін до деяких законів україни щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року»"  (завантажити)
За матеріалами МОН України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку