Новини

Президент України підписав закон про звільнення випускників 2019/2020 навчального року від ДПА

23.06.2020

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року» № 725-ІХ  (законопроект №3669), який Верховна Рада ухвалила 18 червня 2020 року. 

Закон має на меті мінімізацію ризиків захворювання на COVID-19 серед учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, і подальшого поширення коронавірусної хвороби.

Документ вносить доповнення до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», згідно з якими у зв’язку з впровадженням карантинних заходів учні, що завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації (ДПА).

Таким чином ті, хто не планував вступати до закладів вищої освіти в цьому році, можуть отримати свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти без складання ЗНО.

Водночас, згідно з законом, учні, які завершують навчання у закладах середньої освіти, мають право за власним бажанням пройти ДПА, зокрема у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), необхідну для вступу до закладів вищої освіти України.   

За даними Міністерства освіти і науки, скасування обов’язкової ДПА дасть змогу зменшити приблизно на 27-30% кількість учасників тестування та відповідно збільшити соціальну дистанцію між ними в аудиторіях.

Крім того, документ вносить зміни до Закону України «Про освіту», згідно з якими тривалість навчального року у закладах освіти на період карантину може визначатися Кабінетом Міністрів України.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку