Новини

Увага! Запровадження процедури «кешбек» перенесено на 01 січня 2021 року

22.06.2020

Головне управління ДПС у Миколаївській області звертає увагу платників податків, що відповідно до Закону України від 17 березня 2020 року № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» запровадження процедури «кешбек» перенесено на 01 січня 2021 року ( далі - Закон №533).

Законом № 533 внесено зміни, зокрема, до Закону України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

Нагадуємо, що механізм «кешбек» запроваджується в першу чергу для боротьби з «нефіскальними» чеками, коли окремими несумлінними платниками споживачам надаються чеки, які не є фіскальними, проте на вигляд схожі на фіскальні чеки.

Звертаємо увагу, що механізм «кешбеку» передбачає можливість здійснення компенсації покупцеві (споживачеві) 100 відс. вартості придбаних товарів (робіт, послуг) за рахунок частини штрафних санкцій за порушення вимог щодо реєстраторів розрахункових операцій, застосованих та сплачених порушником за його скаргою.

Яким чином буде реалізована процедура повернення коштів «кешбек»?

Cпоживач, який здійснив покупку від 850 грн та отримав чек, може його перевірити. Якщо чек виданий з порушенням, то покупець може подати скаргу до податкової служби та повернути 100 % вартості придбаних товарів. 

Подати скаргу можна буде, виключно, за допомогою Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check) після проходження електронної ідентифікації, з використанням кваліфікованого електронного підпису.

У скарзі необхідно зазначити:

  • прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта, номер засобу зв'язку;
  • дату придбання товарів (робіт, послуг);
  • найменування та вартість придбаних покупцем товарів (робіт, послуг), найменування та/або податковий номер продавця, адреса господарської одиниці продавця або адреса місця придбання товарів;
  • у разі придбання товарів через мережу Інтернет - також зазначається сайт;
  • перелік документів, отриманих покупцем (споживачем) від продавця товарів (робіт, послуг) разом з придбаним товаром (роботою, послугою);
  • інформацію про розрахунковий документ;
  • номер банківського рахунку покупця (споживача), на який може бути перерахована компенсація.

До скарги обов'язково додаються електронні копії документів або копії документів, отримані шляхом сканування отриманих покупцем від продавця товарів (робіт, послуг) разом з придбаним товаром (роботою, послугою), про які йдеться у скарзі.

Покупець зможе отримати частину штрафних санкцій, які були сплачені продавцем, виключно, за результатами перевірки скарги про порушення платником податків встановленого порядку проведення розрахункових операцій із застосуванням РРО та стягнення санкцій.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку