Новини

Особливості заповнення Розрахунку частини чистого прибутку

17.06.2020

В Офісі великих платників податків ДПС повідомляють, що до визначення нової форми Розрахунку, чинною є форма Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями, затверджена наказом Державної податкової адміністрації України від 16.05.2011 № 285 (далі - Розрахунок № 285).

До 01 липня 2020 року ДПС буде забезпечена можливість заповнення платниками необхідної інформації у додаткових полях електронної форми Розрахунку № 285 (ідентифікатор форми J0108401).

Заповнюємо Розрахунок № 285 (зокрема, в електронній формі):

У полі 7 «Відмітка платника, на якого розповсюджується пункт 1 Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2011 № 138» заголовної частини проставляється відмітка «✕» в одному з рядків залежно від терміну та/або факту прийняття платником рішення про нарахування дивідендів на державну частку:

  • рядок «господарське товариство з державною часткою у статутному капіталі, яке прийняло рішення про відрахування дивідендів до 1 травня року, що настає за звітним»;
  • рядок «господарське товариство з державною часткою у статутному капіталі, яке не прийняло рішення про відрахування дивідендів у встановлений законом термін – до 1 травня року, що настає за звітним».

У полі 2 заголовної частини Розрахунку № 285 платникам необхідно указати «Звітний період 2019 рік» з відміткою «✕» у клітинці «Рік».

У рядку 07 Розрахунку № 285 відображаються частина чистого прибутку (доходу)/дивіденди на державну частку, що відраховуються до державного бюджету у звітному періоді.

У рядку 08 проставляється прочерк.

Показники рядка 09 Розрахунку № 285 дорівнюють показникам рядка 07.

Разом з Розрахунком № 285 платники подають (заповнюють в електронній формі Розрахунку № 285) доповнення, складені за довільною формою із зазначенням розміру державної частки у статутному капіталі у відсотках, а також дати та номеру прийнятого рішення про відрахування дивідендів на державну частку (за наявності рішення).

У випадку подання Розрахунку № 285 у паперовому вигляді платнику необхідно також зазначити у вказаному доповненні та власноруч на бланку Розрахунку № 285 вид господарського товариства (організації) («господарське товариство з державною часткою у статутному капіталі, яке прийняло рішення про відрахування дивідендів до 1 травня року, що настає за звітним» або «господарське товариство з державною часткою у статутному капіталі, яке не прийняло рішення про відрахування дивідендів у встановлений законом термін – до 1 травня року, що настає за звітним»).

Деталі щодо змін в адмініструванні частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів на державну частку у листі ДПС від 09.06.2020 № 9109/7/99-00-05-05-01-07

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку