Новини

Оренда державного і комунального майна буде відбуватися через електронні аукціони

03.06.2020

Сьогодні, 3 червня, на засіданні Уряду затверджено новий Порядок передачі державного та комунального майна в оренду. Відповідну постанову прийнято з доопрацюванням протягом 3-х днів.

Нові механізми передбачають, зокрема, передачу майна виключно через електронну торгову систему, оприлюднення інформації за результатами аукціону, запровадження онлайн-моніторингу.  

Рішення спрямоване на підвищення ефективності орендних відносин, спрощення та осучаснення процедур  оренди, забезпечення рівного доступу усіх зацікавлених потенційних орендарів до майна та конкурентоспроможності, запобігання зловживань і посилення громадського контролю у цій сфері. 

«Проведення ефективних, прозорих аукціонів забезпечить збільшення надходжень до державного та місцевого бюджетів. В свою чергу, це сприятиме розвитку ринкового середовища і, як наслідок, збільшенню кількості робочих місць та самозайнятості населення», - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко. 

Новий Порядок поширюється на передачу в оренду державного та комунального майна, що знаходиться на балансі державних та комунальних підприємств, державних та місцевих органів, Національної та галузевих академій наук, тощо.

 Довідково:

Порядок затверджений відповідно до нового Закону України "Про оренду державного та комунального майна", прийнятий  Верховною Радою 03.10.2019. 

За матеріалами Мінекономіки

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку