Новини

Зміни в «коронавірусних» закупівлях: зазначаємо інформацію про кінцевого бенефіціарного власника

23.05.2020
Тема:

Постановою КМУ від 13.05.2020 р. № 376 внесено зміни до Порядку проведення закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) на території України, затвердженого постановою КМУ від 20.03.2020 р. № 225.

Зокрема, доповнено повноваження уповноваженої особи (УО) з питань «коронавірусних» закупівель. Відтепер УО при здійсненні зазначених закупівель також забезпечує оприлюднення в електронній системі закупівель інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи, з якою замовник уклав договір про закупівлю.

При цьому постанова № 376 не містить часових обмежень щодо оприлюднення зазначеної інформації. Тож загалом можна сказати, що про всі закупівлі, за якими не подано Звіт про виконання договору, УО може подати таку інформацію зараз, оприлюднивши її разом з Повідомленням про внесення відповідних змін до договору та відобразивши у Звіті.

Щодо закупівель, за якими уже сформовано Звіт про виконання договору, таку інформацію вносити не потрібно, оскільки такі закупівлі є завершеними за нормами, що діяли на той час. Адже за загальним правилом ст. 58 Конституції України нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі.

Постанова № 376 набрала чинності 16.05.2020 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку