Новини

Плановим операціям — «зелене світло»

15.05.2020
Тема:

Нагадаємо, що донедавна постановою КМУ «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 11.03.2020 р. № 211 (далі — постанова № 211) було припинено планові операції та госпіталізації. Проте постановою КМУ «Про внесення змін до пункту 8 постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211» від 04.05.2020 р. № 332 внесено зміни до постанови № 211, відповідно до яких тепер дозволено:

  • надавати медичну допомогу на території областей, м. Києва, в яких заповненість ліжок у ЗОЗ, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50 відсотків;
  • надавати медичну допомогу внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;
  • надавати медичну допомогу вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;
  • надавати медичну допомогу в спеціалізованих відділеннях ЗОЗ пацієнтам з онкологічними захворюваннями;
  • надавати паліативну медичну допомогу в стаціонарних умовах;
  • проводити інші невідкладні й термінові заходи з госпіталізації та планові операції, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя.

Майте на увазі, що пацієнти, яким надають медичну допомогу у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації або плановою операцією, підлягають обов’язковому тестуванню на наявність коронавірусу методом полімеразної ланцюгової реакції.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку