Новини

Опубліковано вимоги до надання стоматологічної допомоги під час протиепідемічних обмежень у м. Київ

14.05.2020

У Києві затвердили вимоги до надання стоматологічної допомоги під час протиепідемічних обмежень. Про це йдеться у розпорядженні керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації № 41.

Відповідно до документу, прийом має здійснюватися винятково за попереднім записом із дотриманням часового інтервалу між відвідувачами не менше 15 хвилин. Таким чином, щоб вони не контактували між собою. Між місцями надання послуг має бути дистанція не менше 1,5 м.

Пацієнта не пізніше, ніж за день до прийому необхідно опитати стосовно стану здоров’я, зокрема ознак респіраторних захворювань та контактів із іншими хворими. Якщо такі ознаки наявні, або пацієнт контактував із хворими на Covid-19 протягом останніх 14 днів, надання планової допомоги відкладається.

При наданні стоматологічної допомоги слід застосовувати додаткові заходи безпеки: ізольоване розташування пацієнта в стоматологічному кабінеті, а також використання засобів індивідуального захисту.

Допуск до роботи працівників має здійснюватися за умови наявності у персоналу вдягнених засобів індивідуального захисту: зокрема, респіратора класу захисту FFP2/FFP3 (без клапану) або хірургічної маски, герметичних захисних окулярів, суцільних захисних щитків для обличчя, одноразових рукавичок.

Надавати послуги без одягнених засобів індивідуального захисту заборонено.

Засоби індивідуального захисту необхідно знімати у кабінеті, де надавалася допомога. Заборонено залишати приміщення, де надавалася медична допомога, у засобах індивідуального захисту, що використовувались під час прийому.

Засоби індивідуального захисту мають бути наявні на наступні 5 робочих днів.

Утилізація має відбуватися відповідно до вимог Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами.

На входах мають бути розташовані дозатори з антисептиком та санітарний контроль для відвідувачів. Клієнти в масках повинні очікувати своєї черги поза межами приміщень – де є маркування відстані у 1,5 м. Всередину допускаються відвідувачі із розрахунку не більше 1 особи на 10 кв. м.

Стоматології мають інформувати клієнтів щодо встановлених обмежень на своїх веб-сайтах, сторінках у соцмережах, при проведенні запису телефоном чи в інший спосіб.

Щодві години необхідно проводити дезінфекційні заходи. Крім того, слід дотримуватися нормативних показників мікроклімату приміщень (вологість, температура повітря) та забезпечувати наскрізне провітрювання після прийому кожного пацієнта не менше 15 хвилин.

У приміщеннях, де надавалась медична допомога, має відбуватися поточне прибирання після кожного клієнта та дезінфекція засобів індивідуального захисту багаторазового використання.

Рекламні брошури, журнали, інші поліграфічні матеріали та/або іграшки мають бути недоступними для пацієнтів.

Детальніше про порядок надання стоматологічної допомоги читайте у документі.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку