Новини

НСЗУ здійснила перші оплати екстренці за квітень за послуги пацієнтам з COVID

13.05.2020

16 закладів екстренки вже отримали понад 86 млн грн від НСЗУ за медичні послуги, надані протягом квітня 2020 року пацієнтам з підозрою або встановленим COVID-19.

12 травня НСЗУ перерахувала 86 191 553,04 грн шістнадцятьом центрам екстреної допомоги в межах пакету медичних послуг «Екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою або встановленим захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2».

Постанова, яка дозволила починати укладати договори та робити виплати, набула чинності лише 5 травня. Тож від початку прийому пропозицій до першої оплати пройшло чотири робочих дні. За цей час понад 280 закладів охорони здоров’я подали близько 350 пропозицій. Станом на 12 травня 61 заклад вже очікує на проєкт договору. А 18 - має підписаний контракт, 16 з яких сьогодні вже отримали перші виплати.

Завдяки оплаті через єдиного закупівельника медичних послуг лікарні оперативно і без посередників отримують кошти для лікування пацієнтів, а також для підвищення заробітних плат своїм співробітникам, задіяним у наданні допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою.

Нагадаємо, НСЗУ розпочала контрактування закладів, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, з 6 травня. Пакети передбачають надання послуг із тестування, екстреної та стаціонарної медичної допомоги. На це додатково виділено  понад 15 млрд грн.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку