Новини

Порядок надання соціальних послуг із встановленням диференційованої плати зазнав змін

29.08.2018

З метою усунення правової колізії та забезпечення соціальної справедливості щодо всіх одержувачів соціальних послуг Урядом ухвалено рішення про зміну порядку надання соціальних послуг з установленням диференційованої плати залежно від складності та обсягу наданих послуг.

Так Кабмін, постановою від 22.08.2018 р. № 629, виклав у новій редакці Порядок надання соціальних послуг із встановленням диференційованої плати, затверджений постановою КМУ від 19.12.2012 р. № 1184 (далі - Порядок)ї.

Відповідно до оновленого Порядку,  соціальні послуги із встановленням диференційованої плати надаються особам, які мають право на їх отримання відповідно до Закону України “Про соціальні послуги”, крім осіб, які мають право отримувати такі послуги безоплатно.

Диференційована плата за надання соціальних послуг установлюється виходячи із середньомісячного сукупного доходу особи за попередній календарний рік у розмірах, які не перевищують:

75 відсотків зазначеного доходу — у разі надання соціальних послуг стаціонарного догляду, паліативного/хоспісного догляду в умовах стаціонару;

12 відсотків — у разі надання соціальних послуг догляду вдома, паліативного догляду вдома, денного догляду, підтриманого проживання, надання притулку;

5 відсотків — у разі надання соціальних послуг представництва інтересів, посередництва (медіації), натуральної допомоги;

3 відсотків — у разі надання соціальних послуг соціальної адаптації, соціальної інтеграції та реінтеграції, соціальної реабілітації, консультування, соціального супроводу під час працевлаштування та на робочому місці, соціальної профілактики.

Якщо особа, що потребує надання соціальних послуг із встановленням диференційованої плати (далі — особа), отримує декілька соціальних послуг, розмір такої плати визначається виходячи із більшого відсотка, але не може перевищувати 75 відсотків середньомісячного сукупного доходу особи.

Розмір щомісячної диференційованої плати за надання соціальних послуг не може перевищувати вартості послуг, що надаються протягом місяця

Для отримання соціальних послуг особа або її законний представник подає уповноваженому органу за місцем проживання/перебування:

  • заяву про потребу в наданні соціальних послуг із встановленням диференційованої плати за формою, встановленою Мінсоцполітики;
  • довідки про доходи — у разі наявності інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, Фонді соціального страхування та згідно із законодавством не може бути отримана на запит уповноваженого органу відповідно до цього Порядку.

Особа або її законний представник, що звертається за наданням соціальних послуг, є відповідальними за подані відомості про доходи, що вплинули або могли вплинути на встановлення розміру диференційованої плати.

Також Порядком урегульовується питання електронного обміну інформацією про доходи осіб, які потребують надання соціальних послуг.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку