Новини

Порядок подання таблиці даних платника ПДВ у разі зупинення реєстрації податкової накладної

29.08.2018

Платник податку має право подати до ДФС України Таблицю даних платника податку (далі – ТПП) за встановленою формою згідно з додатком 3 до Постанови КМУ від 21 лютого 2018 року  № 117.

Таблиця даних платника податків – це та додаткова інформація, яку подає платник ПДВ з метою убезпечити себе від блокування податкової накладної.

Таблиця даних платника заповнюється та подається тільки в електронному вигляді. Здійснюється це через особистий кабінет платника податку або через програмне забезпечення типу M.E.doc та аналогічного.

В Таблиці відповідно до виду економічної діяльності необхідно обов’язково зазначити коди товарів згідно з УКТ ЗЕД/послуг згідно з Державним класифікатором продукції послуг (ДК 016-2010), що на постійній основі таким платником постачаються (виготовляються), а також зазначаються коди товарів/послуг, які ним придбаваються (отримуються) для їх виготовлення.

Таблиця даних платника податку подається разом із поясненням, в якому зазначається діяльність, із можливим посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.

Таблицю разом з поясненнями розглядає регіональна комісія ДФС протягом 5 робочих днів з дня її отримання. Дана комісія й приймає рішення щодо врахування Таблиці. Про дане рішення платник податку дізнається протягом операційного дня в електронному кабінеті (п. 33 Порядку блокування). Якщо Таблиця не зараховується, то ДФС має повідомити причину такого рішення .

Суб’єктами господарювання Хмельницької області за період травень-серпень 2018 року до  ДФС України подано 36 ТПП, з яких 19  ТПП, або 52,8 %, не враховані Комісією ГУ ДФС у Хмельницькій області   по причині відсутності пояснення. 

ВКОТРЕ НАГОЛОШУЄМО, що  Таблиця даних платника податку подається  разом із поясненням.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку